Nazire se povezivanje Mostara s nekoliko novih europskih odredišta

13
Nov
Jučer je u Zračnoj luci Mostar upriličen sastanak s predstavnicima niskotarifne zrakoplovne kompanije Wizzair, koja ozbiljno razmatra ulazak na bh. tržište uvođenjem nove zračne veze dva puta tjedno s nekoliko europskih odredišta i to preko Zračne luke Mostar.
Domaćin Zračne luke Mostar Marin Raspudić je pored zainteresiranih predstavnika ugostio i gradonačelnika Mostara Ljubu Bešlića, predstavnike Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanske županije te predstavnika Federalnog ministarstva prometa i veza umjesto ministra Envera Bijedića koji je bio spriječen nazočiti.
Kako doznaje Dnevni list, sastanak je protekao u dosta pozitivnoj atmosferi, što nagovještava da bi uskoro mogao biti potpisan ugovor s ovom zračnom kompanijom.
Naime, na jučer održanom sastanku nije donesen nikakav konkretan zaključak kada bi moglo doći do potpisivanja ugovora, no iz atmosfere u kojoj se vodio sastanak, kako kaže izvor mostarskog lista, moglo se zaključiti da će Mostar ubrzo, pored zračne povezanosti s Italijom, imati još jednog partnera. Izvor je kazao i to kako se nada da će lokalna zajednica podržati ovaj projekt, na čemu inzistira i sama kompanija Wizzair.
Jučer nakon sastanka Dnevni list kontaktirao je gradonačelnika Bešlića u zanimanju hoće li lokalna zajednica podržati ovaj projekt, na što nam je kazao da naravno da hoće pomoći, no sada se dogovaraju modaliteti.
Kažimo i to kako će novo povezivanje mostarske zračne luke, koja u posljednje vrijeme bilježi vrlo pozitivne rezultate, otvoriti vrata velikom broju turista koji još nisu, a žele posjetiti ovu destinaciju bogatu kulturnim i prirodnim nasljeđem.