Ko zapravo gradi Hotel Ružu?

26
Feb

Mostar -- Nedavno pokretanje radova na izgradnji hotela Ruža u neposrednoj blizini Starog grada, pobudilo je veliki interes građana Mostara. Mnogi se nadaju da bi sada konačno mogla biti stavljena tačka na ovaj "slučaj", koji je godinama ostajao nerješen u svojevrsnoj "igri" između investitora, Agencije za privatizaciju, ali i mnogih lobija.
Kako sada stvari stoje, tvrde naši izvori, radovi će biti nastavljeni, mada je cjelokupna investicija još uvijek poprilično tajnovita. Investicijom upravlja jedna sarajevska kompanija (1 Draft), za koju se tvrdi da je obezbjedila "strateško parnerstvo" sa dvojicom bogatih ulagača iz "Zapadne Hercegovine".
Podsjetimo, u poslovnim i medijskim krugovima, prošlo ljeta se naveliko špekulisalo da je širokobriješka kompanija Mepas, nakon izgradnje najvećeg šoping centra u Mostaru (Mepas mall), "vrlo zainteresirana" za moguće ulaganje u hotel Ružu. Takve najave nikada nisu potvrđene, ali ni zvanično demantirane.
Nominalno vlasnik Ruže je biznismen, Emir Kečo, ali bi se prema našim saznanjima, konačna vlasnička struktura mogla u znatno mjeri promjeniti, ukoliko se realiziraju sva "strateška partnerstva".